”Gin – en kärlekshistoria”, en bok för alla ginälskare!

Regerande svenska mästaren i gin och tonic uppdaterar här den fylligaste svenskskrivna ginboken. Hängivet berättad historik kompletteras nu med storyn om Harrys Bar i Paris och dry martinins rätta recept. Tio nya drinkar och fler lockande bartips har också tillkommit.

Gintrenden rullar på med oförminskad fart och Örjan Westerlund står och eldar på. Förra årets kanske bästa bok för ginälskare har blivit än mer späckad med fakta om gin.

– Gin och tonic är som kärlek, det fungerar alltid! Och här är ännu mer kärlek till gin och tonic. Den röda tråden i förra utgåvan löper vidare med mer intressanta fakta och fler oemotståndliga drinkar, intygar författaren.

Lite ur boken

Boken omfattar en gedigen genomgång av ginens historia, från gamla greker via 30-åriga kriget, ett försupet London, in till förbudstiden och uppsvinget i alla våra cocktailbarer.

Stilen är ledigt flyhänt och lättsam, men samtidigt innehållsrik och underhållande, med ett drivande tempo längs den röda tråd som följer fakta och kuriositeter. Känslan för läsaren är inte olik att sitta med på en provning. Boken lockar till sträckläsning, men gör sig nog ändå bäst några sidor i taget i en skön soffa, med paus för varje god drink!

Läsarkommentarer:

”Spännande och lärorikt att följa ginen på Örjan Westerlunds resa genom tid och rum” skriver Bengt-Göran Kronstam, vin- och destillatförfattare.

”Ginial läsning som berikar njutningen för varje kunskapstörstande spritromantiker” berömmer Hasse Nilsson, spritskribent, tidigare marknadschef för High Coast Whisky och ledamot i Spritakademien.

Några smakprov på innehållet:

  • Historien om gin – från gamla greker till modern gin-boom, via Imperiet och förbudstiden
  • Vad är gin? – En genomgång av gintyper, tillverkning och lagkrav
  • Enbärsbusken och kryddorna – en historia om blommor och gin
  • Recept (tot 22 st): Negroni, White Lady, Last Word, Dry Martini, Last Night In Sweden –tips om blandning, men också den putsade sanningen om hur det gick till och vem som var med.
  • Favoritginsorter – köptips från författaren
  • Tips på barer och läsning – bra häng och andra fördjupningar

Om författaren

Örjan Westerlund har 48 böcker om whisky och öl bakom sig och är väletablerad även som provningsledare för gin, whisky och öl. Hans böcker har givits ut på 10 språk i 23 länder i omkring en halv miljon exemplar

Av: Leo Bjurenstedt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star