Boken ”Maträtternas historia” av Ted Wärnåker prisas av Gourmand World Cookbook Awards

Boken är svensk vinnare i kategorin kulinarisk historia och deltar därmed som Sveriges bidrag i den internationella tävling som utser världens bästa måltidslitteratur i sin kategori. Finalen sker under Paris Cookbook Fair som arrangeras i nationalmuseet Louvrens lokaler under 3-6 juni 2021.

– Detta erkännande är otroligt hedrande och jag tar det som ett bevis på att all research inför denna bok har varit värd att genomföra. Det är med glädje och stolthet jag ser fram mot att representera Sverige i den internationella tävlingen i Paris. Säger författaren Ted Wärnåker när han nåddes av beskedet.

Boken Maträtternas historia innehåller ett femtiotal av våra mest kända svenska och internationella maträtter, såser och drycker. Maträtter som Biff Rydberg, Caesarsallad, Carpaccio & Wallenbergare har alla intressanta skapelsehistorier. Dessa kan höja den kulinariska upplevelsen och ge upphov till härliga samtalsämnen runt middagsbordet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star