Melanders Fisk | Ostron

Idag fick jag mig en liten snabbkurs på ostron. Det är lätt hänt att en slinker över till sina grannar för att supporta eller prata mat? Jag undrade ganska länge vad det är för skillnad på alla ostron.

En bricka Celine till exempel kan ni äta på plats för 150 kronor. Då ingår det 6 ostron och ett glas bubbel.

Céline – idealiskt nybörjarostron! De odlas i bukten vid Mont St Michel. De har en relativt hög kötthalt mellan 9-11% och har en kraftfull smak som passar perfekt med syran från citron. Har tilldelats flera priser på ordbruksmässan i Paris under åren, och 2018 fick de guldmedalj igen.
Uppvuxna i de klara vattnen på Irland och färdigställda på I’le d’Oléron i Frankrike. Ett specialostron med hög kötthalt, speciell sötma och nötighet i smaken. Ett ostron för finsmakare!
Ostronens stora klassiker. Odlas till havs och får sedan mogna i bassäng. Det är detta ostron som gjort regionen Marenne d’Oléron världsberömd. Ett ostron som inte bör vara alltför fylligt. Mognaden i bassäng utöver den vanliga tid.
Utah Beach, på östra sidan av Cotentinhalvön, har gett namn åt berömda ostron härifrån. De är av typen Spéciales som är köttigt och sött i smaken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star