Ricci Import | Sparrissoppa | Kanonholmen Seafood

När det blir över sparris från gårdagens middag så gör vi soppa dagenefter. Det är lika viktiga att arbeta hållbart och ansvarsfullt hemma som på krogen.

Novello olivoljan finns på Kanonholmen Seafood uppe i Hälsingland. Nu när grillsäsongen drar igång så rekommenderas den starkt.

En stor klick smör får ligga och hetta upp tillsammans med en härlig olivolja från Ricci Import. Det lyfter, den har karaktär och smakerna gifter sig tillsammans med alla godsaker.

Vitlök och gullök får sjuda medans du cuttar upp förkokt sparris som du senare slänger ner tillsammans med löken och rör om. Häll även i en skvätt vittvin. Det går att koka lite kålrot och palsternacka i småbitar för att få en tyngre smak men denna gång blev det allt i sin enkelhet.

Häll ner laktosfri grädde, krydda med salt, vitvinsvinäger, vitpeppar och lite cayenne. Smaka av, mixa ihop allt och rör om.

Servera sparristopparna som fått gå i smör och olivolja från Ricci Import. Det går även att toppa med alla olika slags crisp som bacon, ost, friterade grönsaker ect.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star