Lansering av Foodrunners APP sätts till 31 maj

En helt ny typ av tjänst är född. Foodrunners ska bygga varumärke och försäljning genom nya konceptet ”Sveriges första prisjämförelseapp för mat i butik” och lanseras i App Store och på Google Play 31 Maj.

Snart har Foodrunners plattformen och räckvidden. Foodrunners användare kommer helt kostnadsfritt få möjligheten att direkt ifrån hemmet skapa sina inköpslistor och jämföra utifrån sin egen geografiska position var det blir billigast att handla varorna, alltid självklart bara i en butik. Det finns också ett stort behov för producenter & handlare att nå ut med en maximal upplevelse för att sticka ut och stärka sina varumärken, inte minst sedan COVID-19 förändrat spelreglerna runt marknadsföring i butik.,

Potentialen med räckvidd på mer än 5,5 miljoner svenskar varje månad och Facebooks intentioner om att bli den viktigaste tv-aktören, gör att företag måste tänka om kring sitt rörliga innehåll. De varumärken som anammar en ny strategi kommer att bli vinnarna. För att komma dit behövs genomtänkta koncept och högkvalitativa film- och tv-produktioner, som är anpassade för plattformen.

”Att hjälpa miljontals människor världen över göra mer kostnadseffektiva, informerade, hälsosamma och miljövänliga beslut när dem handlar mat i fysisk butik – det är vår vision. Det känns viktigt att vi på Foodrunners bryter informationsgapet mellan konsumenterna och dagligvaruhandeln. Det kommer både handlare, producenter och inte minst konsumenter att tjäna pengar på. Även om vår app kommer synliggöra prisskillnader i realtid så arbetar vi med så mycket mer såsom att hjälpa butikerna få en realtids rating, informera om lokala produkter och visa producenternas nyheter säger Andreas Johansson, CRO och grundare på Foodrunners.

Konsumentverket anger att en genomsnittlig familj med 2 vuxna och 2 barn spenderar cirka 105.000 kr på mat varje år, exklusive hygienartiklar och andra icke direkt mat relaterade varor. Foodrunners kommer kunna hjälpa liknande användare att spara i snitt mellan 20.000 kr och ibland ända upp till 50.000 kr per år säger Andreas Johansson.

En av grundarna Andreas Johansson har långt förflutet med över 15 år inom digital försäljning och dagligvaruhandeln. Han lämnade nyligen ett toppjobb som försäljningschef på Benify.

Bolaget har finansierats tillsammans med ALMI och även tagit in riskkapital via en välkänd privat investerare för att möjliggöra snabbare expansion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star