Tusen & En Natt | Ylva-Maria Thompson

Så här i dessa tider får vi ta vara på det som finns att göra i största möjliga situation. Vi var en torsdagskväll hemma hos två champagneentusiaster, Ylva Maria Thompson och Mats Granö som arrangerar provningar på utvalda barer, restauranger och företag eller stora som små sällskap till hemmet i städade former.

Ylva Maria Thompson har länge velat ha egen champagne. För henne och oerhört många är det en njutning, balsam för själen. Tyvärr är jag en av få som inte känner denna njutning. Den enda champagne jag nånsin har tyckt om serverades på Paul & Norbert på strandvägen men efter 5 olika champagnesorter så har jag funnit två intressanta smaker.

Vi fick avnjuta 5 Champagner med väldigt olika karaktärer:
1 Stort hus
1 Liten producent
1 Biodynamisk
1 Rosé
1 Gammal årgångschampagne

Bollinger Special Cuvée brut
Liten producent,
Leclerc Briant Rosé 429
André Clouet 2012 435
Desbordes-Amiaud 1989

Jag vet idag vad jag tyckte om och det bästa med dessa provningar att alla har sin rätt till vad som smakar bäst.

Ylva Maria Thompson som är en kreativ entreprenör och mångsysslare vill länka ihop konst, passion, kreativitet, njutning och lägga till ytterligare sinnen med doft och smak. Hela hennes uppsättning är enorm och jag skulle kunna tänka mig att Ylva Maria Thompson livsdryck smälter i munnen för hela hennes närvaro, mjukhet till värme och att en känner sig välkommen är en krydda många borde ta efter.

Jag älskade att vi fick leka med våra sinnen och smaka på olika tilltugg som kanske förändrar smaken på det vi tyckte smakade mindre bra men som sedan fick en helt annan karaktär. Bakom varje champagne står det en kvinna, det finns en historia, det finns rustik och passion som skapar en helt ny demission för oss.

Halsbandet runt Ylva-Maria Thompson finns även här

Champagnebutiken:

Hemsida:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star