Äggost med kärlek

Alla kan servera Bohusläns stolthet, äggosten på flera olika vis och det ena behöver inte utesluta det andra.

Texturen är som en kall ostkaka fast lättare – snarare mer som en pudding och jag tycker detta slår väldigt mycket. Jag gillar småländsk ostkaka bättre än Hälsinge, det är att härda enligt många men vilken ostkaka är bäst kan endaste du själv avgöra. Dock är det skillnad på äggost och ostkaka, för att inte glömma.

Denna äggost bjuder på en perfekt konsistens med en lätt syrlighet från laktosfri gräddfil och den smakar så härligt naturligt på något vis. Enligt hörsägen serveras detta helst med lättvispad grädde och salmbärssylt.

Den här äggosten har inte alls lika mycket socker som ett ordinarie recept så det känns inte så sött vilket gör att jag klickar på en bit äggost och strör över lite sallad, salt och gräslök på en knäckebröd skiva. Det är himmelskt. Jag testade även lite nyslungad honung från Hullsta men det passar bättre till nyrostat.

Alla ingredienser är laktosfria och eftersom detta är ett recept som inte är original så lägger jag in en länk till Ica.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star