Frägsta | Stracciatella

Alltså älsk på Stracciatella di bufala. Jag har skrivit om det tidigare och det är värt att skriva om det igen. Jag vill ha detta på menyn. Egentligen vill jag att det ska vara så unikt att den bara finns hos mig men den är så god att den bör finnas överallt.

I Hälsingland finns det bara att handla på Ica supermarket i Bollnäs samt Ica i Forsa uppe i Hudiksvall men du bör ringa innan.

Växbo Krog som alltid ligger i tiden på råvaror och vad som är inne i kombination med mycket annat serverar även denna underbara lena och krämiga ost på en av sina rätter.

Det finns burrata och sen finns det burrata men jag skulle kunna åka flera mil bara för att få unna mig just denna Stracceiatella från Hälsingland som är gjord på Opastöriserad Komjölk, vegetabilisk Ystenzim, salt, mjölksyra och grädde.

En härlig burrata, marinerade färska coctailtomater med olivolja, basilika & svart peppar. Tänk dig även en krämig burrata på en La strada med tryffelsalami, rostade pistagenötter, balsamcio eller bara äta rakt av med olivolja tillsammans med ett härligt bröd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star