Bistro | Brioche | Bageri | Brunkebergs | Bread and Table

Det är en stor ära för mig att få arbeta för entreprenör, egenföretagare, kock, författare och bagare Heléne Johansson. Man blir lite startstrucked och tankarna för mat, hållbart samt ansvarsfullt väcker en till liv lite mera än vanligt. Det kan kännas mer pressat men det är bara för det goda och att det inte accepteras några genvägar. Här pratar vi om kvalité på riktigt.

Hundratals människor passerar sannolikt dagligen Alvik, Dalagatan eller Brunkebergs bageri där det bjuds på mat och högklassiga bakverk. Servicen är avspänt chosefri – men superproffsig och håller väl kommunikation med köket såväl gäster.

Jag har själv avnjutit Helénes mat som har genomgående idéhöjd och smakmässigt genomförande. Allt är gott, elegant och subtilt. Du kan inte få en bättre lunch i gott sällskap.

Heléne Johansson slog upp dörrarna 2014 till Brioche och ett år senare ytterligare ett ställe, Bread and Table, där hon förutom ett bageri även har ett fullt utrustat restaurangkök. De tre bolagen har egna varumärken men har det gemensamma att de går under namnet ”Bageri och Bistro”. Hur stort är inte det? Och här står lilla jag.

Heléne Johansson tar ingen genväg utan här levereras det bästa råvarorna och det är något jag själv har saknat. Att få jobba med färska råvaror som doftar precis som om det vore nyupptaget från åkern och köttet kommer direkt från bonden.

Jag tycker att hela koncernen genomsyrar äkthet med delägare Mathias som ser till att det kryddas till en helhet med layouter, menyer, hemsidan och mycket annat som gör att en verksamhet bör fungera.

Under veckodagarna serveras förfinad husmanskost med en tvist, sallader, mäktiga smörgåsar, soppa på skördegodheter och alltid dagens färska bröd och bullar.

Vem vill inte besöka några av dessa ställen en frukost, lunch, swedish fika eller helg? Jag hade gör det till och med när jag är ledig. Det säger en hel del medtanke på att jag inte ens tycker om att fika. Men en Bistro Och ett bageri i ett gör det komplett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star