Tarte flambée | Chèvre chaud | Boeuf à la Bourguinonne

Tarte flambée är den franska motsvarigheten till pizza eller flatbread: tunt kavlad deg med fromage blanc eller crème fraîche, tunnskivad skinka, ost eller annat som passar bra för själen. Här ser ni en tunt kavlad med basilikacrème, ruccola, sikrom, gräddfil med en skvätt citron, rödlök, purjolöksaska och dill. Fina rena smaker som passar alla årstider tillsammans med ett glas skumpa i goda vänners lag.

Chèvre chaud – gratinerad getost på franskt manér! En god klassiker som passar utmärkt till rödbetor, honungsrostat bröd och rostade valnötter på en dijonaisedressing.

Tidigare tittade jag på filmen Julie & Julia. Den omtalade grytan, att tillaga en boeuf bourguignon enligt Julia Childs legendariska recept är svårslaget men att snubbla på mållinjen och göra det bästa utan ursäkter är nobelt. Julia säger själv att det inte finns några ursäkter utan alla lagar mat efter sin egen konst.

Vissa kör Julia Childs originalrecept ordagrant ur boken ”Det Goda Franska Köket”medans andra höftar men håller sig inom samma linje. Det är ändå det bästa med det du lagar. Alla har sina egna smaker och ingen är den andre lik.

– Au revoir!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star