Positiva tankar inom krogbranschen

Av alla år från krogbranschen så hinner en möta så många människor. Jag är också glad att jag en gång i tiden började i grovdisken på anrika restaurang Cattelin i Gamla stan. Det var även på den krogen jag fick lära mig allt och lite till från köksveteraner av rang.

Det tar tid att lära sig se hur folk arbetar. Vissa tycker att dom är lite bättre än andra. Några tycker att man är för fin för att gå med soporna medans andra knappt kan plocka in från disken.

För mig finns det inget som är mer finare än annat. Det är inte finare att lägga upp god mat än att se till att det finns ren tallrik. Fungerar inte disken så har du inget att lägga maten på. Funkar inte städningen så är det ingen som känner sig välkommen att slå sig till bords.

Alla som arbetar tillsammans är utbytbar, alla som arbetar tillsammans har en lika viktig del med sin roll på sin position. Jag tycker att det är viktigt för dig att komma ihåg.

Jag har haft ett fåtal chefer över mig och den bästa är den som står bakom sin personal framför sin gäst oavsett hur situationen ser ut. Det är även då du växer i din roll trots att gästen hade ett uns rätt. Det viktiga tycker jag är att personal inte bör behöva tappa sitt ansikte utan att på en arbetsplats håller vi ihop.

Jag brukar ofta prata med mina kollegor om vad som är viktigast i sitt liv efter att någon har stått och varit otrevlig. Jag brukar också ha en slags distans på vad jag kan bli bättre på. Så länge du är medveten om dina svaga punkter och arbetar på dom så kan det bara gå uppåt.

I vår bransch är det redan tufft. Mitt i rushen så sätter vi oss i skiten där varje tallrik perfektion ska serveras och ris och ros levereras.

Så? Det är oerhört viktigt att se varje individ som din medspelare. På din arbetsplats är ni som ett lag och alla är vi vår egen nyckelspelare. Behandla din medspelare som du själv önskar bli behandlad och gör som du själv önskade någon gjorde för dig.

Jag tycker att min arbetsplats börjar formas till det jag själv önskar. Vi är inte där ännu men å andra sidan är jag själv ny men gladare. Alltid positiv, lite skeptims och osäkerhet men mycket känns bra. Detta är tackvare fin feedback, frihet under ansvar och skratt.

Har du roligt på jobbet så blir det roligare för alla och det är väl dit vi är på väg. Krogbranschen är en bra väg för många och ingen kan allt. Alla kan lära sig av varandra. Idag är det flera av mina kollegor som huserar på ett flertal krogar över hela Sverige och det är så roligt att se. Från att dom trodde att Merlot var en ny kollega till att vita viner kan vara torrt då gästerna önskade vatten till bords. ”Bord 7 önskar vatten för deras vita vin är torrt.”.

Att Bistro Brioche, Brunkebergs bageri & Bistro och Bread and Table ger många denna möjlighet är en förmån inte en lott.

2 svar på “Positiva tankar inom krogbranschen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star