Le Creuest | Julia Childs


Julia Childs ”Mastering the art of French cooking” eller som den heter på svenska ”Det goda franska köket”. Det är väl även så att en Le Creuest bör finnas i närheten då du ska tillaga en boeuf bourguignon? Det kanske är en skandal att göra en halloumigryta? Och? Det räcker med en vanlig gjutjärnspanna. Dock så säger Julia själv att det inte finns några ursäkter? När Julia själv lagade mat så var det inte så tillrättalagt som det är idag. Det var bättre förr. Visst? Julia lagade mat i takt så hennes tittare kunde hänga med. Hon hackade, vispade och rörde om så ibland blev det fel och vissa gånger kaos men samtidigt var det roligt och det är så som det ska vara i ett kök. Så länge du lyssnar på bra musik, har något gott i glaset och rent runtomkring så skapas det en helhet.

Det bästa med Julia Child är att hon aldrig är en arg kock, utan hon förblir den snälla kocken. Det är något några få i branschen bör ta sig till. Den arga kocken är förlegad. Eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star