Havredals Hädde | Linsonara

Är på gång med dagens pasta med linser istället för bacon på Havredals Hädde som är ett havrebaserat alternativ till matlagningsgrädde, baserat på fyra enkla ingredienser. Havre, vatten, rapsolja och lite salt. Produkten är framtagen för att ge en len krämighet till dina rätter och fungerar som en vegansk ersättning till matlagningsgrädde. Hädde har en fetthalt på 10% och är dessutom naturligt rik på fiber.

Vi kan tilltala denna rätt för en het linsonara.

Koka en kastrull med spaghetti och ni vet vad jag säger. När nu tycker att ni har haft för mycket salt i, häll i lika mycket till.

Ni behöver: 1 gullök, 1 vitlök, nån matskes olja att steka i olja, tomatpuré och krossade tomater rörs ner med chili och spiskummin. Häll ner en skvätt Hädde och rör om.

Hädden är ett aningens söt vilket jag tycker passar bra då tomatsåsen skapar lite syra. Låt detta sjuda tillsammans med röda linser i ca 10 minuter.

Ett utmärkt veganskt tillskott för kanske just dig? Havredals växtbaserade mejerialternativ tillverkas här i Sverige av havre och raps från svenska bönder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star