Inspiration från Stefan Ekengren

Nu har jag varit ledig ett par dagar från köket och lagat mat hemma i Hälsingland. Kvällen till ära blev en instagramrätt med inspiration från Stefan Ekengren som blev kock hemma i mammas kök i förorten Jakobsberg utanför Stockholm. Han drömde om att bli fotbollsproffs, men tyckte det var spännande att laga mat och hamnade på en kockutbildning. Idag arbetar han som kökschef på Hantverket i Stockholm. Det är en stor krog med nästan 90 platser. Jag har bara sett en massa matbilder därifrån och inspireras efter det trots att jag varken har smakat eller besökt restaurang hantverket.

Så här ser originalet ut.

Jag friterade inte kycklingskinn eftersom det kryllar av veganer och vegetarianer i min väld så jag skivade tunna halloumiskivor som serverades med gafflad potatis, Sandefjordsås, svart caviar och inlagd schalottenlök som toppas med dill.

Det är förstås inte likt men det är en stor inspiration och det var roligt att laga tillsammans med ett glas alkoholfritt medans dom andra njöt av det röda.

En bra middag i gott sällskap!

2 svar på “Inspiration från Stefan Ekengren

 1. Stefan Ekengren är min stora idol- rejäl mat utan lull lull.
  Ta din tje på middag dit. Det är skitbra!!
  Jag bjuder. Bara spara kvittot. Å ni får inte äta samma rätter..,,,,

  Gilla

 2. Stefan Ekengren är min stora idol- rejäl mat utan lull lull.
  Ta din tje på middag dit. Det är skitbra!!
  Jag bjuder. Bara spara kvittot. Å ni får inte äta samma rätter..,,,,

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star