Korv | Mos

En riktigt god tallrik från en snabbmatsrestaurang är väl ändå kokt korv med potatismos? Denna anrättning är så underskattad.

Jag har fina minnen från Mamma Mos i Bollnäs. Pappa, farmor och jag åkte ofta dit efter en färd runt Hälsingeskogarna innan kaffe och bullar hemma på gården i Arbrå. Farmor tog oftast en varmkorv med bröd men jag fick välja helt fritt. Det blev lite som en portion jag alltid åt på Frelins i Orsa. Den där tallriken med räfflade pommes, korv och läskeblask Vira blåtira. Minns ni den? Vira blåtira. Nostalgi. Pommes. Korv. Läsk. Pappa och farmor.

Innan farfar gick bort så åt vi givetvis söndagsstek, potatis, gelé och sås. Det var ofta middag på söndagarna tillsammans. När vi sov över på helgerna fick vi serverat kaffe, kakor, bullar och jordgubbsaft för oss på silverbricka. Därefter var det frukost. Skevt men ändå så rätt på den tiden.

Tänk vad en bricka med mos och korv kan skapa. Kärlek till familjen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star