Vegetariska kroppkakor

Söndagens ihopslängmiddag fick bestå av enkla kroppkakor. Jag kokar ett gäng potatis. Potatis och lök är väl något en ofta har hemma? Jag hade morrötter som jag mandolinar för att få extra tunt. Jag bryner finhackad lök och morrötterna rikligt med smör och en tesked olja. När potatisen är kokad så åker pressen fram efter att potatisen fått svalna. Blanda ner ett ägg och nån matsked mjöl tillsammans med pressade potatisen. Dega ihop och tryck ut till små bollar och fyll, rulla ihop och koka. Kroppkakorna är klar när dom flyter upp. Jag föredrar att steka dom för att få frasig yta. Servera med rårörda lingon och skirat smör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star