Lilla Bjers

Middagen på Lilla Bjers slår allt med häpnad. Helt utan några större förväntningar så var kvällen fulländad. Det är när jag sitter vid sådana här restauranger som jag känner genuinitet till mat, respekt för hanteringen och tiden att få skapa. Det här är framtiden.

Jag frågade kocken om smakupplevelsen fallerar om koriander inte är med på en utav rätterna, eftersom jag vet av egen erfarenhet att man sätter sina egna rätter som man älskar.

Och svaret som jag fick genomsyrar serviceandan och respekten för kockyrket.
– Det förändrar inget särskilt, jag skulle skippa koriandern säger köksmästaren själv som är ute och presenterar varje måltid.

Smakerna från gårdagen sitter i och jag har fortfarande ett leende på läpparna över presentationerna, ömheten och för allt som serveras på tallriken. Allt grönt som serveras på tallriken odlas på plats. Här finns stor respekt, kärlek och omtanke för djuren och alla ätbara ting som köket följer efter årstid, månadstid och dagar.

Det var längesen jag avnjöt mat på denna nivå då allt är en tiopoängare med egenkärnat smör, nybakat bröd, färsk sparris, buljong kokt på jordärtskocka med persiljeolja och ett lamm som bara smälter. För att inte prata om karamelliserad grädde och bryntsmör glass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star