På ett destilleri utanför Chicago | Few

Fantastiskt goda drycker på Dao Beach i Stockholm!

På ett destilleri utanför Chicago bubblar det sprit i pannorna av alla de slag. Bourbon, gin och faktiskt singelmalt med mera, men inte allt av det får vi se i Sverige. Den här rågwhiskyn som de har i sitt stall är delvis uppblandad med en liten del av majs och andra sädesslag men huvuddelen är fortfarande råg.
FEW:s rågwhisky har en lätt sötma, doft av blött trä, blötlagd säd och bananskal. Den har en stor fyllig smak, en tanninkryddighet och lätt ton av rosvatten och apelsinskal (precis som när man biter i en apelsin). Lite bråkig i smaken men på ett charmigt sätt precis som min son som bakom de söta blå ögonen har hyss och bus i blicken. Lite grön/omogen ton och kryddighet i eftersmaken. Smak av behandlat vått trä. En fantastiskt spännande rye som är väl värd att pröva. Det är helt klart för den modiga som gillar att prova nya härliga smaker. (alltomwhiskey.se)

Vi älskar bourbon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s