Det är vi som får lyfta upp stan | Tänk att det är i Söderhamn

I Söderhamn är det den årliga strömmingsleken. Det är ett stort jippo för alla åldrar som har pågått i generationer. Som liten ställde man upp långbord längst hela Köpmangatan och dukade upp till alla som ville äta surströmming med tillbehör. Det arrangerades hattparad och ett år bokades Samantha Fox. Det var fest och tivoli på gamla busstorget. Jag vet inte vad som har hänt sen dess men jag läser att många gnäller över att det inte är bra.

Vad är det som inte är bra? Vad är det som saknas mot för tidigare år? Är det inte lite så att det är vi medborgare som får engagera oss genom att delta på stan och aktivera varandra.

Det är lite som när Östra Berget började ta inträde varje torsdag. Det blev ramaskri. Vad tror ni ett evenemang kostar att göra? Gage till artister, ljud och ljus, dekorationer och tillbehör för försäljning och andra kostnader är pengar.

Gör vi ett besök på Skansen så kostar det att gå in. Varför? Det behövs ingen längre förklaring precis som med Sommartrivsel.

Jag hör en del företagare säga:

– Tänk på att det är i Söderhamn!

Jag tänker att det är i Söderhamn men hur tänker en Söderhamnare? Att allting ska vara gratis och att maten på krogen måste smaka halvfabrikat för att det ska uppskattas? Jag tänker att en Söderhamnare borde ha vidgat sina vyer vid det här laget och sett lite mera än Jazzparken och krämkakan från kondis?

– Varför inte ta och uppskatta allt som händer och börja tänk som en ny Söderhamnare.

Att tillåta sig själv att stötta stora som små event i med och motgång, testa nya maträtter på krogarna i stan och gynna den lokala handeln.

– Så bör en Söderhamnare tänka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s