Vinbord istället för julbord – en resa i vinets värld | The Winery Hotel

Foto; Jan Malmström

Checka in min favorithak från förra året och gör något annorlunda mot jul?

Bjud kollegorna på ett vinbord istället för ett julbord i år! Kom till Winery Kitchen för en oförglömlig upplevelse av konsten att kombinera mat och vin. I år är de fem grundsmakerna den röda tråden.

Winery Kitchen är restaurangen på The Winery Hotel vars specialitet är mat- och vin i kombination. Här serveras ett vinbord istället för ett julbord under december månad. Måltiden beskrivs som en hyllning till smaker, dofter och känslor, som en upplevelse av konsten att kombinera mat och vin.

– På vinbordet serveras en kavalkad av väldesignade och smakrika rätter som skapats speciellt till det utvalda vin* de serveras till. Eftersom vi tillagar maten efter smakerna i vinet uppnås en fullkomlighet där mat lyfter vin och vin lyfter mat.

I år är vinbordetuppdelat i fem vinupplevelser i kombination med väl valda rätter – en upplevelse för alla sex sinnen med grundsmakerna som röd tråd. Syrlighet, sälta, beska, umami och sötma i både mat och vin leder gästen genom en njutningsfull måltidsupplevelse.

– Måltiden innefattar fem viner och femton rätter. Allteftersom middagen fortskrider byts smakerna ut och nya viner hälls i glasen.

Förra året var restaurangen Winery Kitchen nominerad till Årets Dryckesupplevelse i den välrenommerade restaurangguiden White Guide. Något som fått restaurangen att ta ytterligare kliv framåt.

– Det är nu tredje året som Winery Kitchen serverar vinbord i december och gästresponsen har varit genomgående positiv. Det är en sinnlig resa i vinets värld som tar med gästen på ett smakäventyr att längta till.

Vinbordet serveras mellan den 3 och den 16 december och består av fem serveringar (med tre rätter vardera) och fem viner.
*Högkvalitativa alkoholfria alternativ serveras till de som väljer att inte dricka vin.
Vinbordet serveras mellan 3-19 december 2018.
Pris: 600 kronor

Vinpaket: 550 kronor

Alkoholfritt dryckespaket: 380 kronor

Maila winerykitchen@thewineryhotel.se för bokning.
Foto; Jan Malmström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s