Wayne’s Coffee | Fika för livet | Rosa måndag | 1 okt

En fika för livet ger många bäckar små!

Visst är det trevligt att ta sig en fika, men det räddar knappast liv – eller? Ja, det kan det faktiskt göra. För femte året i rad stöttar Wayne’s Coffee Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Wayne’s initiativ ”Fika för livet” innebär att en del av försäljningen av utvalda produkter går till svensk cancerforskning. En nyhet för i år är att den 1 oktober kommer kafépersonalen på Wayne’s 87 kaféer runt om i landet att ge sig ut på gator och torg och dela ut kaffe i rosa muggar.

De senaste fyra åren har Wayne’s Coffee engagerat sig i kampen mot cancer. Förra året samlade Wayne’s tillsammans med sina gäster in 327 480 kr till stöd för forskningen. I år är målet att slå detta genom att samla in över 400 000 kr. Hittills har Wayne’s samlat in 1 118 840 kr till svensk cancerforskning.

Vd:n på Wayne’s, Mats Hörnell, säger så här om engagemanget:

– Alla hos oss är väldigt engagerade i Cancerfondens Rosa bandet-kampanj, och det känns väldigt bra att som rikstäckande företag kunna göra en insats som når ut till så många. Vi är för femte året i rad med och gör skillnad på riktigt för svensk cancerforskning.

Initiativet ”Fika för livet” pågår från den 24 september till den 11 november. Samtliga 87 kaféer i Sverige är med och bidrar till insamlingen.

Produkterna som genererar bidrag till Cancerfonden är alla varma drycker, ingefärashots samt en råboll med hallon och lakrits. Upp till tre kronor per såld produkt går direkt till Cancerfonden. Alla varma drycker serveras dessutom i en särskilt framtagen rosa mugg för att sprida uppmärksamhet och engagemang, och naturligtvis för att öka bidragen.

– Vi är väldigt stolta över varje krona som vi kan bidra med till forskningen. De senaste åren har vi hjälpt till att öka uppmärksamheten för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och vi ser fram emot att göra ett ännu bättre jobb i år, säger Mats Hörnell.

Rosa måndag den 1 oktober

För att öka genomslaget i kampanjen har Wayne’s i år bestämt sig för att släppa loss engagemanget utanför sina kaféer. Den 1 oktober inträffar det som Wayne’s själva kallar för ”Rosa måndag”, en dag då personalen från alla svenska kaféer ger sig ut på gatorna för att väcka extra uppmärksamhet för kampanjen hos fler än de egna gästerna.

– I år vill vi ta vara på engagemanget i företaget lite extra genom att hitta ett nytt sätt för alla att engagera sig, på samma gång som vi bidrar till att Rosa Bandet får ökad uppmärksamhet. Rosa måndag tycker jag är ett perfekt sätt att göra det på, säger Mats Hörnell.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s