Det är synd om människan

Man

Vi tar en paus från kryddor och andra ingredienser en stund och skriver lite om människan i största allmänhet!

Jag har varit och träffat en oerhört klok och vis person som jag har som en liten förebild i allt hen tror och står för trots att vår ideologi skär sig som mjölk i rött vin.  Vi pratade om allt och saker som jag aldrig ens har tänkt på vad en kan göra. Vad var det? Det var alltifrån bokklubb, filmklubb, fotbollsträffar och känslan över frustation på arbete och andra viktiga krafter som händer just idag.

Vi pratade också om kvinnoförtryck i kommun, hur individer säger upp sig från sin arbetsplats eller sjukskriver sig för att inte bli mer förtryckt eller inte känner sig lyssnad på. Hur länge ska det se ut så på marknaden? Att det oftast är kvinnan som får lämna. Vore det inte bättre om en satte in stöd och råd för den indivd som blivit kränkt och illa behandlad? Varför ska förövaren få sitta kvar på sin stol och fortsätta bete sig? Eller är det på tal att en förflyttar förövaren till en annan enhet? Som att det skulle ta bort problematiken? Beteendet finns nog kvar oavsett miljöombyte.

Vad är det för fel på vissa människor? Jag blir inte mållös men jag försöker vara objektiv och skriva något konstruktivt för sjunka lika lågt som glocalnet. En del är inte ens värd att äta soppa med sked.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s