Stoppa våld & övergrepp | Släpp Skammen

Jag försöker sen i onsdags få ihop ett bra blogginlägg från föreläsningen ”Släpp Skammen” som var på Scandic Hotel i Bollnäs. Det går att få ihop men det är svårt att skriva om något som har hänt och som faktiskt händer just nu. Var 3:e barn i en skolklass på 30 barn blir utsatt. Det är helt sinnessjukt!

Det var en jobbig föreläsning men jäkligt viktig och något som alla borde gå och lyssna på.”Det händer inte mig eller någon jag känner” hur vet vi det? Var 3: barn utsatt. Det kan vara din granne, någon i familjen, på skolan, släkt, bekant eller vän. Vi vet inte. Jag vet inte. Hur vet vi? Det vet inte jag men med föreläsningen fick vi lite pekpinne eller en käftsmäll på hur vi kan göra. Mycket handlar om hur vi uttrycker oss i barns närhet. Vi blir förbannad och många blundar eller sticker huvudet i sanden för att det är obekvämt. Tro f.n det.

Men vem är det värsta för? Barnet såklart som blir utsatt, som till slut tror att det är normalt. Vad kan vi göra, vad kan du göra, vad kan jag göra?

>> Boka Släpp Skammen till er kommun

>>Bli månadsgivare och tillsammans gör vi världen till en bättre plats för barnen.

Ett svar på “Stoppa våld & övergrepp | Släpp Skammen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star