Birgittas Matbod | Svenska Slottsmässor

När en åker runt och säljer för Svenskt Mathantverk möter vi många olika människor från när och fjärran som säljer för sin bygd, sitt eget eller någon annan.

Jag tycker att som flesta är öppna och servicevänliga men det finns även sammanbitna människor som bars väntar på att sälja och få åka hem. Jag studerar dom flesta och ser fast en inte tror att jag ser. Jag ställer mig mest frågan om varför dom ens står där?

Ja, det är klart en vill sälja men hela jag skriker inombords, jag vill hoppa in och sprida energi så hen inte tappar den här kunden som kanske skulle vara lite intresserad om ett leeende träder fram. Jag förstår såklart att säljare som har sålt över 30 år är trött. Självklart.

Det här trötta och sammanbitna är något vi inte kan omnämna Birgittas Matbod för. Det är nog bland dom trevligaste säljaren jag har stött på. Dom är glada, omtänksamma, hjälpsamma, härliga och så oerhört fina. Jag skulle inte kunna gå förbi och inte köpa något här. Åker ni på någon Slottsmässan gå förbi Birgittas Matbod och smaka på något hantverk.

Birgittas Matbod är ett familjeföretag beläget på Öland och drivs sedan tio år tillbaka av familjen Tunnhov. Hade jag bott på Öland skulle jag ha ställt mig i kö för att arbeta för dem.

I det egna köket i nybyggda fräscha lokaler tillverkas tomatmarmelad, syltade tomater, olika sorters smaksatt honung från Öland, Öländsk chutney samt toastsenap från recept framtagna av Birgitta Tunhov, som familjen fortsätter att förvalta efter hennes bortgång.

Produkternas råvaror är så långt det är möjligt hämtade från Öland.

Birgittas mångåriga arbete med att dela med sig av sina gedigna matkunskaper borgar för att samtliga produkter från Birgittas Matbod ger kunden en äkta känsla av Öland!

Från och med år 2011 är nästa generation i familjen, dottern Charlotta Tunhov Grönstedt medverkande som delägare och ny medarbetare i företaget. Detta resulterar i att företaget utvecklas och expanderar och nya svenska delikatesser kommer på sikt att tas fram i det småskaliga egna produktionsköket.

Birgittas Matbod har vunnit flera utmärkelser tex. Brons i SM i Mathantverk 2011 och Gyllene Pumpan 2012.

Vi samarbetar med många andra småskaliga delikatessföretag, och våra produkter säljs endast genom återförsäljare samt på vissa av oss speciellt utvalda mässor med inriktning på mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star