Cha Cha | Scandinavium | Karon | Kata |Baren Old Friends

Den enda gång vi verkligen gjorde en ” svensk runda” var när vi träffade på ett par andra svenskar. Först blev vi inbjudna till att spisa på Restaurang Cha Cha. Deras meny är verkligen uppskattad när du har bott på Phuket en väldigt långtid och saknar smaker hemifrån. Här finns äggsmörgås med kaviar, köttbullar, panerad fisk, toastskagen och en massa andra igenkännande rätter som kan kombineras med thai.

Spaghetti Carbonara med riven parmesan

Jajo men jag har väl ätit mest av våra skandinaviska rätter men inte hela tiden och knappt under dom första två veckor. I och för sig tycker jag alla bör äta det som är gott och vad som faller in för stunden.

Efter middagen gick vi vidare till Scandinavium som också är delvis svenskägd. Här åt min vän äppelpaj med vaniljsås men mest under tvång och på min begäran. Jag bara älskar när det testast sötsaker och desserter. Att få höra beskrivning, smaken och konsistensen är som dov musik. Det var väldigt stort och trevligt. Många av thaipersonalen kan ta sig fram och kommunicera på svenska vilket har sin charm.

Därefter gick vi till baren Old Friends som herre äger eller hyr ”arrendet”. Baren är till salu och numret hade han precis satt upp samma dag som vi kom. Det var mycket som lät lockande i ett köp av bar på Phuket men vad är haken?

Det var en väldigt lugn, behaglig och speciell kväll men det blev också en blandning utöver det vi inte har gjort dom tidigare dagarna, evenutellt och beroende på vem som frågar samt svarar. Det är så härligt att känna av alla delar på förändring och situationer som vanligtvis inte tillför vardagen och att kvällarna i Thailand är oförutsägbar.

– Sjapp, sjapp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star