Why due diligence | Att öppna eget | Thailand | Inte bara att göra | Drömmar |

Många har drömmar och visioner om att försöka hitta lyckan eller något nytt på andra sidan. Ibland bör drömmar bara få vara en dröm eller så tänker några att en flyr. Å andra sidan uppmuntrar jag alla människor till att försöka göra det dom tror och önskar sig vilja. Att misslyckas är en erfarenhet, att lyckas är ett mål och en tillsvidare start, att bränna sina broar är en tid på att bygga upp något nytt.

Jag har fått många goda tips och råd att läsa en tid framöver på hur det är att öppna eller hyra något i Thailand och exempelvis på Phuket. Jag har inte gästat så många ”svensk thaiägda” krogar men jag har fått kontakt med ett par som driver verksamheter sen länge och får därefter upp ögonen på allt en trodde bara var guld nu känns som Himalaya.

Jag har förstått att ägg med kaviar, köttbullar med potatismos och andra skandinaviska rätter går hem om du vistas lite längre än ett par veckor. Det uppskattas även för dom som åker kortare. Jag tycker så klart det är så himla bra med alla möjligheter och alternativ som finns.

Det är inte bara att anställa och äga eller hyra.

En svensk kostar 50,000 thb i lön vilket är lagstadgad minimilön för en europé. Dessutom måste företaget ha 4 thai anställda 4*10,000= 40,000 thb plus kostnad för visum ca 20,000 för ett år. Dvs kostar lika mycket för ett företag som att anställa 11 st thailändare.

Dessutom bör en ha en viss summa pengar på banken innan, emellan och efteråt innan mycket blir godkänt. Dessa drömmar som en gång bara var en dröm fortsätter ändå för inget är ett problem för den som älskar att lösa utmaningar. Eller?

Matnyttig informationskällor:

Läs: Företag i Thailand

Läs: Arbeta i Thailand

Read: Why due diligence

Read: Restaurant license in Thai

Read: Open a bar in Thailand

Read: Start your own business

Read: Own a bar in Phuket

Read: Forum Thai visa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star