90-talets hetaste drinkfixare tillbaka i ny, upphottad version

90-talets hetaste drinkfixare tillbaka i ny, upphottad version

Vi som var unga på 90-talet har alla minnen av svettiga dansgolv med E-Type i högtalarna och en Lennart i handen. Xanté var en hype under 90-talet då originalprodukten, som i folkmun kallas ”päroncognac”, och drinken Lennart hade sin absoluta storhetstid.
Nu kommer Xanté Sour — en upphottad version av päronlikören i ny modern tappning. I grunden har Xanté Sour samma karaktäristiska päronsmak som det populära originalet Xanté. Men Sour har också fått en syrlig twist av citron. Med sin lägre alkoholhalt på 15 procent passar den perfekt på såväl hemmafesten som dansgolvet.
Varje flaska har dessutom sin unika design och är numrerad. Mönstret är framtaget på temat ” When pear meets sour”, som berättar historien om produkten från päronträdet till nattklubben. De olika mönstren som täcker flaskan vrids och zoomas i tryckprocessen, med ett oändligt antal kombinationsmöjligheter, vilket gör att ingen flaska är den andra lik.
Xanté Sour är framtagen utifrån både trender och målgruppsinsikter. Idag finns en likörtrend med fokus på syrliga produkter, en större efterfrågan på lägre alkoholhalter samt att man attraheras av det unika. Xanté Sour & Pear levererar dessa insikter i både produkt och design.
Det finns inga regler för hur Xanté Sour skall serveras, bara den är kall, och den passar perfekt som drinkingrediens till sommarens kalas. Blanda ihop exempelvis en Skinny Lennart eller en Sour Spritzer, se recept nedan.
Skinny Lennart
1 del Xanté Sour
1 del sodavatten
1/2 lime
Gör så här:
Fyll upp ett glas med is och tillsätt sedan Xanté Sour och sodavatten. Pressa i saften ur en halv lime. Toppa med limezest.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star