Ölets Dag 17 Juli | Dao Beach

Det är dags att fira öletsdag!

Onsdag 17 juli har Dao Beach den stora äran att få lyfta fram Öl-sommelier Nelly lite extra. Nelly är bryggmästare och har stor passion för drycken och hantverket att brygga öl.

Idag finns det många finesser till att dricka öl. Det kan vara alltifrån vilket ölglas du dricker i från till upphällningsteknik och få en bättre smakkännedom.

Ni vet väl att en egentligen inte bör dricka mjölk ur ett ölglas? Det fick jag lära mig på mitt första krogpass. Det spelar ingen roll hur mycket glaset diskas så läggs det en slags hinna från mjölken vilket gör att själva skummet inte balanseras. Detta var förvisso flera år sedan så mycket kanske har förändrats? Eller stämmer det fortfarande? Å andra sidan är det inte gott att dricka mjölk ur stora glas.

Varför jag tog mjölken som ett exempel är för att jag älskar mjölk men jag älskar fruktiga ipor också men från rätt glas. Kunskap och färdighet gör oss effektivare på vår arbetsplats och det blir trevligare som gäst att kunna hitta favoriter och oupptäckta pärlor.

På onsdag 17 juli är vi med glädje och lyfter upp ölets dag, hantverkare och den fart som växer fram. Nu väntar jag bara på en härlig exponering på gårdsförsäljning från vårt avlånga land.

Nelly ger oss en intressant och lärorik ölprovning för smak och lukt. Några från teamet luktade bara men fick en bra uppfattning som sig bör.

Fetaostsallad med kryddsmör och bröd är ett måste till…
…Spaghetti och köttfärssås som är vår favoriträtt på Dao och omtyckt av alla oavsett dag.

Om öletsdag:

Sveriges Bryggerier lät 2012 instifta ölets egen dag, som en årligen återkommande hyllning till den svenska ölkulturen. Ölets dag infaller alltid den tredje onsdagen i juli – 20 juli 2016. Ölet har en självklar plats i svensk dryckes- och matkultur, och den svenska ölkulturen är stark och levande med idag över 240 bryggerier som tillverkar drycker professionellt i Sverige. Allt fler svenskar har blivit riktiga öl-connoisseurer och intresset för öl och ölkultur är på uppåtgående.

På ölets dag uppmärksammas bryggmästarna, passionen för drycken och hantverket att brygga öl. Se även

Ölets Dags facebooksida för löpande information om aktiviteter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star