We & Wine lanserar en söt, frisk fläkt den 2:a december: Champagne Taittinger Demi-Sec

Taittinger Demi-Sec är baserad på 40 % chardonnay samt 60% pinot noir och pinot meunier, från mer än 40 olika byar i Champagne. Vinet har vilat på jästfällningen i fyra år och tillförts 35 gram socker för att bli Demi-Sec, dvs halvtorr i stilen. Sötman bidrar till en sammetslen och mjuk smak med karaktär av mogen gul frukt såsom mango, fikon och gula plommon, vilket balanseras av toner av rostat bröd samt en härlig citrussyra med inslag av mandarin. Lång eftersmak med inslag av nötighet och en fin mineralton.

Taittinger Demi-Sec är en ljuvlig kombination med en söt dessert, gärna med mogen tropisk frukt, eller en äppelkaka med vaniljsås. Sötman gör den även till en fantastisk matchning till het mat, gärna asiatisk.

Champagne Taittinger är ett av de äldsta husen i Champagne med anor från 1734. Det ägs och drivs idag av familjen Taittinger, som ett av få Champagnehus där familjemedlemmarna vars namn pryder flaskornas etiketter fortfarande har en aktiv roll. Den fantastiska kvaliteten har gjort Champagne Taittinger till ett av de mest omtyckta champagnemärkena i Sverige och deras bubblor finns ofta i glasen när det finns något att fira: inte minst på Nobelbanketten där deras cuvéer serverats vid flera tillfällen. Familjen Taittinger låter chardonnaydruvan spela huvudrollen, vilket ger en elegant och frisk stil som är ärlig mot sin terroir.

I Sverige återfinns även Champagne Taittinger flaggskepp Brut Réserve samt årgångsbetecknade Millésimé på Systembolagets hyllor. Husets övriga cuvéer finns tillgängliga på beställning.

Champagne Taittinger Demi-Sec lanseras den 2:a december på fast sortiment för 399 sek, artikelnummer 7941 (750 ml, 12% alk/vol).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star