Tryffeldagar på hela Grand Hôtel

Mellan 14-16 november kan tryffelälskare frossa i tryffel på hela Grand Hôtel, allt från 3-rätters meny på Verandan, vegetarisk tryffelmeny på Rutabaga till tryffeldrink i Cadierbaren och privata tryffelmiddagar i Vinkällaren.

Under dessa tre dagar hyllar hela Grand Hôtel tryffeln och det finns tryffel i överflöd och för alla smaker och gäster. Tryffeldagarna startar med en mässa för branschen och journalister där leverantörer såsom Roi som denna dag lanserar Taggiasco Gin samt Boeri öl, GliAironi som bjuder på härlig risotto med tryffel samt Tartuflanghe där grundaren Beppe Montanaro och Exportchefen Christian Tirri lär ut allt om tryffel.

-Vi firade tryffeln redan förra året, men detta år har vi tagit det ett steg längre. Det är tre dagar istället för en vecka, men alla restauranger är med och firar. Ett paradis för tryffelälskare, säger Karl Persson, Källarmästare Grand Hôtel.

På Verandan kan man njuta av en klassisk 3-rätters tryffelmeny med bland annat Tagliolini med varmrökt fläsksida, vaktelägg, ekskivling, färsk tryffel och 36 månaders parmesan som huvudrätt.

I Matbaren kommer det serveras en 5-rätters avsmakningsmeny med tryffel i alla rätter, till exempel Dykfångade pilgrimsmusslor från Hitra med vit soja, brynt smör och vit tryffel.

På Rutabaga kommer menyn Stora Rutabaga att innehålla tryffel i alla rätter till exempel Agnolotti med vit tryffel och spenat.

Efter maten kan man avnjuta en tryffeldrinken Three brothers i Cadierbaren. Drinken innehåller en läskande blandning av vit kakao, tryffel och Ruinart rosé. Till det går det att beställa tryffelcanapéer.

Även Vinkällaren har 3 sittningar dessa dagar, där maten smaksätts med tryffel men där framförallt vinet står i fokus på denna middag. Vi serverar unika viner från de bästa producenterna och bästa årgångarna från både Piemonte och Bourgogne. Vinkällaren har upp till 10 platser per sittning och en sittning per kväll.

Och vill man uppleva gamla Matbordet som återuppstår denna helg, kan man boka in sig på Chefs Table. Där kommer Mathias Dahlgren själv laga maten framför gästerna tillsammans med ytterligare en kock. Chefs Table har en sittning per kväll.

-Det ska bli jättekul att öppna Matbordet igen för en kväll genom ett Chefs Table. Och att komponera fram nya menyer, framförallt med en råvara som tryffel, är det jag gillar mest av allt, säger Mathias Dahlgren.

Läs mer om Tryffeldagarna och om hur du bokar bord på www.grandhotel.se/tryffel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star