Crystal Head Vodka lanserar den första vodkan gjord på blå agave

Nu lanseras Crystal Head Vodka Onyx – den tredje produkten i serien från Crystal Head att släppas i Sverige.

Vi är stolta att presentera den första vodkan gjord på agave – en vodka som tar avstamp i tequila-trenden och vänder sig till den moderna vodkakonsumenten, berättar Jens Henricson på Galatea AB. I en marknad med växande tequilakonsumtion så har man på Crystal Head Vodka tagit fram en vodka som är klar, ren och mild som en premiumvodka skall vara men som samtidigt har delikata toner av blå agave och helt klart för tankarna mot tequila.

Onyx destilleras tre gånger. Först två gånger i enkelpanna där den når en alkoholhalt på först 25 % och sedan 60 %. För att kallas vodka destilleras den sedan en tredje gång i en kolonnpanna till en alkoholhalt av 96 %.

Crystal Head Onyx har en doft av grönt gräs och toner av citrus och peppar. Smaken är len med en känsla av sötma, citrus, kryddor och tydliga toner av agave. Möjligheterna till spännande cocktails med vodka som bas blir helt plötsligt mycket större med Onyx. Och med en flaska som flirtar mot Mexico och ”dias de los muertos” är tequilakopplingen tydlig.

Crystal Head Vodka Onyx lanseras den 9 november i Systembolagets beställningssortiment.

Crystal head Vodka Onyx
Artikelnummer: 82247-01
Pris 599 kronor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star