Scarpetta by Ingrosso

Ibland är det bra att göra en spontanare om en är i stan. Efter flera vändor på hemsidan och fullbokat i all oändlighet så kan man ha tur om man slinker förbi för att se om det finns bord. Ibland blir det avbokningar och då står restaurangen med tom plats. Dock lär det inte hända på Scarpetta by Ingrosso eftersom vi fick bord i en fullsatt oas inne och ute.

Det är väl La Perla och Ted som är dom mest omtalade krogarna just nu? Älsk på inredning, här ser man verkligen att någon tänker på värmande och fin design som går i hand i hand med den italienska maten. Det känns verkligen inte som att du besöker en krog i Stockholm eller i Sverige rent generellt. Det märks att paret influeras bland Medelhavets toner och Europeisk touch.

Vi började med ”La Perla” Strawberry ala Åsa och en härlig Gratzi innan ett passande rött vin till pasta fyllde glasen.

Bondbröd till förrätt med kronärtskockcreme på Mascarpone, ricotta, citron, chili och vitlök.

Åsas cannelloni fylld med ricotta, chèvre och basilika som serveras med en parmesancreme, satuerade körsbärstomater, ruccolasås och rostade valnötter men som vid den här serveringen valdes bort pga av allergi.

Sedaninipasta med marinerad strimlad oxfilé, kapris, soltorkade tomater, oliver, vitlök, peperonici, nduja, marsalavin, tomatsås, Mascarpone, toppas med parmesanost.

Servitrisen frågade om det önskades mera parmesanost och jag förväntade mig att dom skulle riva över när jag sa ”ja tack” men istället pudrades det över färdigriven från en skål.

Det finns gott om personal vilket är underbart att se. Någon som lämnar meny, en annan fyller på med vatten, andra plockar av och ingen annan är sig lik under servering gällande drinkar och mat.

Ett bra uppsving längst Drottninggatan bland alla turistfällor eller pizzerior och kinabuffeer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star