Wildfood Café | Rolf and Friends | Gotlands Noma

Jag är helt stum av beundran då vi har besökt ett guldställe mitt ute i skogen på självaste Gotland. Äntligen är det slutletat efter inspiration till mitt eget kök. Det är hit men inte längre.

Wildfood Café tar Gotland till en helt ny nivå med smaker och kreativitet. Vilken passion och glädje vi nås av från första presentation. Här finns bestämdhet och utveckling som hela tiden överskrider gränserna mellan Gotländska smaker med sydamerikansk ouch som bara kan leveras här.

Vi sitter i ett gammalt frysrum med klarblå himmel ovan. Mellan betongväggar i en föredetta minkfarm erbjuds idag gäster konst i olika former, kollektioner av smycke smycken och kläder samt design för hus och hem i olika miljöer.

Tidigare var detta en utav Gotlands stora arbetsgivare, en minkfarm som krossades i av nya regler och EU-direktiv. Ägaren rasade en dag ihop på Arlanda av en förmodad hjärtesorg. Om han idag kunde se hur hans livsverk återskapas till andra möjligheter för värmande mage och kläder för kropp så skulle han få upprättelse.

Miljön är helt enorm för stora som små fester, bröllop, event och klubb. Här finns även Gotlands största discokula? Tänk er en Saturday night fever gala året om då både privata och företag har tillgång att skapa fantastiska fester tillsammans med Rolf and friends personal.

Jag sökte inspiration. Jag har sökt hela semestern och den finns som sagt här på Gotland för att stanna? Köksmästaren med kollegor använder sig av kryddor och ingredienser som odlas på baksidan.

Jag har inte riktigt bestämt mig om det är lyxigt eller bara lyxlazy. Jag tycker att ni får uppleva stället på plats och sätta er egen etikett.

Här finns det gott om erfarenhet från hela världen i olika format på arbete. Det är alltifrån förstagångare till världsomtalad showkrogs entreprenörer, Brasiliansk krögare och människor som har vågat ta steget ut från ekorrhjulet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star