Kålpudding | vegetarisk

Jag vet inte hur många vegofärs jag har testat och vissa vegofärs kan jag inte köpa för dom innehåller antingen soya eller sojabönor. Idag till lunch blev det en ärtfärs från Ica. Alltså fy 17on. Enligt mig ska en riktig kålpudding innehålla rikligt med köttfärs eller blandfärs men ibland får en vidga sina vyer.

Dock blev detta helt okej för såsen blev gudomlig.

Jag sjuder vitkål tillsammans med ljussirap. Jag finhackar vitlök och lök som kommer att stekas ihop med chiliflakes, ärtfärs, salt, sweetbaby rays bbq-sås och malen svartpeppar. När kålen har svettats och mjuknat upp blandar jag ner kålen i färsen men vätskan från kålen är kvar. In med färsen och kålen i en form i ugn i ca 20 minuter. Blanda ner grädde i kålspa, salt och peppar, rör om. Tillsätt maizena för tjocknad.

123 lag med paprika och gurka samt lingonsylt. Självfallet bör det serveras potatis men idag fick det bli ris. Orkade inte springa till affären igen.

Maträtten blev helt okej. Men den enda värdiga färs som finns att köpa är baljväxtfärsen från Torsåker. Färsen innehåller näringsrika baljväxter med massor av fibrer. Baljväxtfärsen består av på svenskodlade baljväxter såsom sötlupin, åkerböna, gråärt och raps. Färsen är dessutom helt fri från soja.

Alla värdiga och kvalitativa Icabutiker brukar ha eller någon av alla Urban Deli i Stockholm. Finns den inte. Fråga och be att få beställa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star