Kålpudding | Husmanskost

Det har gått åratal sen jag åt kålpudding eller åtminstone lagade. Vilken krog serverar fortfarande hederlig husmanskost? Jag tycker mig sakna blodpudding, isterband, stuvade makisar, falukorv i ugn, renskav eller lapskojs. Dock är kålpudding en älskad husmansrätt som aldrig går ur tiden tillsammans med gräddsås, gröna ärtor, potatis och lingon plockad uppe i Hälsingeskogarna. Bara att man vet att bären kommer från Hälsingland och plockade av mig gör ju saken komplett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star