Socker Sucker | Sucker for socker

Då har vi besökt Socker Sucker. Bageriet alla pratar om. Jag tycker om ställen som inte visar överflöd men kan ändå behålla touchen på stil och klass. I mina ögon kan en bli mätt av att bara se bullar och bröd i lass men Socker Sucker är ett konditori i min smak eller åtminstone för ögat.

Bakelser och tarte är smått och det känns inte för övermäktig utan här är det hantverket som uppfyller alla smaker.

Jag själv äter inte sötsaker så jag testade en lunchsmörgås med ost, skinka, salladsblad och rödpaprika. Man känner verkligen att brödet har den bästa konsistens jag smakat. Brödet är som luft, som moln men ändå ett halvt motstånd med fluff och den sista touchen då till och med kanten på brödet har en fin finess.

Deras egna version på tarte med lemoncurd, citronmousse, granskottscitron på tunnbakat-liknande rån och vitchoklad. Botten är på Chufa som är en stärkelserik nötliknande knöl från familjen halvgräs. Den kallas även tigernöt eller jordmandel men är trots namnet ingen nöt. Helt fantastiskt att man har skapat något bra och gott på det. Stor eloge.

När du sen besöker bekvämlighetsfoajeen så vet jag inte om det är tacky eller väldigt jäkla bra med ett break av den stilrena inredningen som fortfarande är fin och lite ruff, alltså ruffie på toan.

Brilliant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star