Sjöpung | Marine Taste

Sthlm Food & Wine köpte jag på mig en flaska Sjöpungsfond som är en ny medlem på kökets hylla. Detta är en helt unik smakförstärkare från sjöpungar (animaliskt) (Ciona intestinalis). Smaken är rik på Umami och även kokomi, vilket ger anrättningen en djupare och mer fyllig smak – samtidigt som den är neutral i sin egen smak. En som tagit dess umamismak till hjärtat är krögarprofilen Leif Mannerström som har sagt till GP att detta är framtiden, redan till hösten väntas den första sjöpungsburgaren.

Det salta havet utanför den bohuslänska kusten utgör en perfekt miljö för sjöpungen, Ciona intestinalis – ett anemonliknande vattendjur som odlas på samma sätt som musslor.

Marine Taste har tagit vara på sjöpungens fantastiska egenskaper och smaker. När den växer bidrar den till ett renare hav. Efter skörd blir den en delikat smakförhöjare. Deras produkter består av 100 procent naturlig råvara – inga tillsatser. Prova och upptäck den fylliga smaken av umami, mjuka marina aromer samt med en distinkt sälta.

Smakeffekten kokumi är tydlig. En översättning av det japanska ordet koku kan vara mustig eller det engelska mouth filling. Kokumieffekten gör att enskilda smaker framhävs och att smaken dröjer sig kvar längre.

Självklart köpte vi med oss en flaska till det varma köket för att lyfta upp lunchen och bidra till hållbar utveckling samt nyfikna gäster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star