Restaurangen där vinet bestämmer

Tänk dig en restaurang där vinet får styra smakerna i maten. En plats där allt – från valet av råvara till sista nypan salt – görs med vinets karaktär som riktlinje. Där kunskap om vinet är lika viktigt som kulinarisk förmåga och personlig service. Det är Winery Kitchen.

Winery Kitchen är restaurangen på The Winery Hotel i Solna. Här utgår maten från vinet och inte tvärtom. Det är alltså vinet som bestämmer.

– Eftersom vintillverkning är en del av verksamheten på hotellet känns det som en självklarhet att även restaurangen har det fokuset, menar Claes Anerud VD och vingårdsarbetare på The Winery Hotel.

Restaurangen har alltid jobbat utifrån samma fokus men tar nu steget längre. Med ett nytt menykoncept som belyser vinhantverket ur tre olika perspektiv – vinmakaren, platsen och geologin – fördjupas samspelet mellan vinets och matens smaker.

–Den nya menyn förhöjer upplevelsen för gästen. Varje vin har fått sin perfect match.

Han förklarar att en måltid på Winery Kitchen är en uppvisning i konsten att få mat och dryck att höja varandra till nästa nivå.

– Här är det vinet som bestämmer, men för oss är det viktigt att de som inte kan eller vill dricka alkohol får ett minst lika bra alkoholfritt dryckespaket till varje meny, förklarar Claes Anerud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star