Haga Schweizeri | NK

Hösten 2019 öppnade Haga Schweizeri i Nordiska Kompaniets ljusgård upp sina portar och jag har väl mest sett mingelbilder från ErwiksCommunication och inte lagt så märke till själva stället. Jag har nog aldrig gjort ett återbesök på ett konditori eller ens tänkt tanken att gå ut till ett kondis eftersom jag är en matmänniska men nu har jag haft turen att stöta på trevliga människor i omklädningsrummet som gör att en även vill supporta.

Hallonbelini var så god att jag fick hämta sked till en vän. Det fanns lite hallonpuré kvar på botten. Inget fick gå till spillo.

Så? Vad gör jag en söndag fast det är fredag? Jo, jag samlade ihop ett gäng vänner på avstånd och introducerade dom till Haga Schweizeri på NK. Det är inte för sötsakerna jag lockas utan det är servicen och att en blir så glad.

Alla började med champagne förutom jag såklart när jag såg att Wisby Pils på menyn. Sen blev det tarte flambeè med Kalix löjrom, cremé fraiche, syrad rödlök och dill. Det var gudomligt och en perfekt start på frukosten. Jag som inte blir mätt beställde även en smörrebröd när alla andra åt prinsessbakelse, Schweizare och kanelbullar till efterätt.

En utav mina vänner åt den godaste prinsessbakelse hon nånsin har ätit och det är väl ett riktigt gott betyg. Det är också ett gott betyg när ena sällskapet får köpa hem små mini prinsessbakelser.

På Haga Schweizeri, mitt i ljusgården, serveras frukost, lunch, fika, Caketails och Afternoon-tea samt Afterwork. Menyn är säsongsanpassad med en hälsosam grön grund med fokus på smak. En hyllning till klassiker, med vacker och modern finish.

Egentligen spelar det ingen roll vilken dag det är för lite gott i kroppen mår alla bra av oavsett dag. Det är också ett extra plus i kanten när självaste ägaren himself Oscar Målevik jobbar och serverar.

Det blir nog ett ytterligare återbesök med kanske just ditt sällskap?

Min efterrätt efter en Tarte Flambeé..egentligen åt jag mest för att det var så gott. Hade kunnat beställa en till rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star