Japanska bakverk i fokus när Ai Ventura gästspelar på TAK

När TAK öppnar sitt kalendarium för hösten ställs siktet in på kakor och bakverk. Den Tokyo-skolade konditorn Ai Ventura kommer att gästspela under fem söndagar i rad, med start från den 23:e Augusti. Besökarna bjuds in till en ‘Afternoon Tea’ för att ta del av ett (i Sverige) outforskat område inom japansk gastronomi; desserter, bakelser och kakor.

TAK startar hösten med att bjuda in Ai Ventura till sin takterass IMA. Ai Ventura utbildade sig till konditor i Japan och har bland annat drivit ett eget konditori i Tokyo. Sedan 2013 bor Ai i Sverige och har gjort stor succé med sitt pop-up café Bon Aibon. Hon har också släppt kokboken ‘Japanska Bakverk’ på Natur & Kultur.

“När jag flyttade till Sverige märkte jag att intresset för japansk mat var stort men att få hade någon relation till japanska bakverk. Det har sedan dess varit mitt mål att introducera det japanska till svenska fikabord. Därför känns det spännande att återigen få TAK som arena för detta” säger Ai Ventura.

Från TAKs håll hoppas man med Ai kunna bjuda på någonting som du vanligtvis inte hittar så lätt i Sverige annars.

”Många är väl förtrogna med japansk mat men få har provat japanska bakelser och kakor, som är en stor och viktig del av den japanska matkulturen. Därför är det både roligt och utbildande att erbjuda både fikaälskare och matintresserade någonting nytt” avslutar TAKs VD Henrik Jakobsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star